Fletterier 2013

 I det forgangne år startede vi Marianne Mortensen og Ane Lyngsgård et nyt flettekoncept op, hvor vi tilbød 3 forskellige internat kurser fordelt over forår og efterår. Tilslutningen til og tilbagemeldingerne fra kursister har været så positive, at vi gentager fletterierne i 2013.
Vi har begge flettet i mange år. Vi har flettet traditionelt, eksperimenteret med pil, natur og genbrugsmaterialer, vi har flyttet grænser for hvad man kan med materialerne og vi har rejst, lært og udforsket, udstillet og undervist. Den glæde og energi som vi oplever ved at fordybe os i materialer, teknikker og kreative processer vil vi gerne dele med og videregive til andre. Derfor tilbyder vi 5 dage i et kreativt laboratorium med udforskning og præcision i forhold til kursernes temaer, fordybelse i eget fletterum og gensidig udveksling og inspiration.
Det er vores mål at skabe fletterammer ud over det sædvanlige hvor værkstedets indretning, morgenmusik, opgaver, udfordringer, plads til fordybelse, forunderlig mad, lydhørhed og tillid er elementer der har betydning for kurserne.
Vi ønsker , inspireret af NOMA at udsætte typiske flettemetoder og fælles flettekulturelt arvegods for innovativ eksperimenterende tankegang gennem udfordrende oplæg, personlig vejledning og venskabelige skub.
Nedenfor kan du se vores kurser for 2013

3.-8. marts 2013: Åbne strukturer
Åbenhed, lethed, mellemrum, gennemsigtighed, svæven
og præcision vil være den røde tråd på dette kursus.

Dette kursus handler om den lette åbne form, som samtidig kræver stor præcision. Fokus er på forskellige teknikker i form, flade eller billede. På kurset vil vi arbejde med at skabe en let, elegant og interessant flet, der løfter sig. Materialerne kan være pil og andre naturmaterialer, ledning, kobber, zink, metaltråde, gummi m.m.

2.-7. juni 2013: Bark
Afbark, rul, fold, sno, drej, buk, flet, sy og væv bark fra pil og andre træer.

Dette kursus tager udgangspunkt i bark, primært fra pil, men det vil også være muligt at prøve bark fra andre træer.
Vi vil vise teknikker til fade, beholdere, små tasker, små skulpturer. Vi vil sy, flette og sætte barken sammen på mange måder. Ind imellem er der små opgaver.

.

Vi håber disse uger vil opleves som en aktiv ferie sammen med andre, der deler samme kærlighed for flet med alle dens muligheder, og at vi kommer hjem fyldt med nye ideer, lærdom, udvidet netværk og styrkede lattermuskler.

To lærere og max. 12 personer.

Kurserne bliver afholdt i Pileriet, Blegindvej 102, 8362 Hørning.
Pris for undervisning, frokost, kaffe og te 2875kr. Mat. ca. 500 kr.

Ønskes overnatning er prisen 175kr for dobbeltværelse og 250 kr for enkeltværelse.
Tilmelding: anelyng@pileriet.dk

Vi glæder os til at se dig.
Marianne og Ane

 

English

Pileriet

CV

Kurser

Udstillinger

Galleri

Kursusfaciliteter

Fletterier/nyt flettekoncept

Solbjerg Hede Pilelaug

Mail til Pileriet

Find Pileriet

Links